Gebelikte Baş Dönmesinin Nedenleri

Gebelikte Baş Dönmesinin Nedenleri

Hamilelik dönemlerinde yaşadığınız baş dönmelerini sebepleri ve bu konularda tavsiyeler. Geçici olmadığını düşündüğünüz tüm durumlarda doktorunuza danışmayı tavsiye ediyoruz.


Gebelikte Baş Dönmesinin Nedenleri, Hamilelikte Baş Dönmesi Problemi Nasıl Çözülür

Gebelik zamanlarında baş dönmesi problemi sizin için endişe kaynağı olabilir. Fakat bunu kendinize çok sorun etmeyin. Bu baş dönmeleri genellikle geçicidir ve gebelikle alakalı iyi huylu bir baş dönmeleridir. Hamileyken vücudunuzda ve genel dolaşımınızda çok farklılıklar olur. Bu durumdan kaynaklanan baş dönmeleri geçici olarak devam eder. Dikkat*: Gebelikte uzun süreli ve ağır baş dönmeleri yaşıyorsanız doktorunuza danışmayı ihmal etmeyin.

 

Gebelikte Baş Dönmesinin Hormonal Nedenleri

Birçok anne adayının baş dönmesi vücudundaki hormonal değişikliklerden kaynaklanın. Hamilelik sürecinde vücudunuzda farklılaşan hormonlar, damarlarınızın gevşemesine ve kan basıncınızın düşmesine sebep olur. Bu durumun da sizde baş dönmesi yapması doğal karşılanabilir

Gebelikte Anemiye Bağlı Baş Dönmesi

Hamilelik sırasında anemiye bağlı baş dönmeleri gelişebilir. Hamile olmadığınızda ise anemi sorunları yaşayan kadınlar hamilelik sürecinde bu sorunları daha şiddetli hissedebilir.

Gebelikte, Hamilelikte Baş Dönmesinin Nedenleri, Sebepleri. Hamilelikte Baş Dönmesi Nasıl Düzelir

Kandaki Şeker Dengesizliği

Hamileyken metabolizmanız önemli ölçüde değişecektir. Vücudunuz, hamileliğin neden olduğu metabolik farklılıklara öre kendini ayarlayacağından normal zamanlarda doğal düzeyinde olan kan şekeriniz geçici dalgalanmalara ve düşüşe maruz kalabilir. Bu durumlar size geçici baş dönmeleri yaşatacaktır. Endişe etmeyin.

Rahimden Kaynaklanan Basınç

Gebelik döneminde bebeğinizin gelişimiyle birlikte rahminiz de büyüyecektir. Rahminiz büyüdükçe kan dolaşımınızı sağlayacan damarlara baskı yapabilir. Bu baskı, diğer organlarınızın ihtiyaç duyduğu kanı yeterli miktarda sağlayamayabilecek ve ani kan basıncı artışlarına yol açabilecektir. Bütün bunlar ise size beraberinde baş dönmesi yaşatabilir.

Sırt Üstü Uyumadan Kaynaklanan Baş Dönmesi

Eğer sırt üstü uyuyanlardansanız yaşadığınız baş dönmesinin sebeplerinden biri de bu olabilir. Vücudunuzun alt kısmından kalbinize kan taşıyan damarlar, sırt üstü yattığınızda göbeğinizin ağırlığından dolayı tam kapasitede kan taşıyamayabilirler. Bu da geçici baş dönmesine neden olabilir. Tavsiye*: Uyurken sağlıklı kan dolaşımı için sol tarafınıza dönmeyi deneyebilirsiniz.

Son Olarak…

Vücudunuzda kan dolaşımınıza engel olacak, yavaşlatacak aktivitelerden uzak durun. Ayrıca, bu süreçte sizin ve bebeğinizin ihtiyaç duyacağı besinleri aldığınızdan emin olmak için dengeli ve düzenli bir diyet programı uygulayabilirsiniz.

Kendinize ve bebeğinize çok çok iyi bakın